Kedves Látogató! Tájékoztatunk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom
Menü

A tönköly története 2. rész

A tönköly története 2. rész

Te is megérdemled a minőségi alvást , mely megalapozza a jó egészséged!

Te is megérdemled a minőségi alvást , mely megalapozza a jó egészséged!

Már egy fontos lépést tettél azzal,  hogy érdekel, mi az, ami javíthatja az alvásod minőségét minden éjjel.

 

Amikor keresed magad és a családod számára a tökéletes alváskiegészítőket, különösen ajánlott elkerülni a szintetikus anyagokat. A szintetikus ágyneműk nem csak abban nem segítenek, hogy megfelelően szabályozzák testünk hőérzetét (más szóval nyáron nem nyújtanak hűs érzést, télen pedig nem elég melegek), de nem csak ebben jelentenek egészségügyi kockázatot.

Sok népszerű mesterséges textília, melyekből a takarók és pánák huzatai készülnek és azok töltetei, tartalmaznak durva vegyianyagokat.

Hogyan lehet elkerülni ezeket a mérgező vegyianyagokat, amikor ágyneműt vásárolsz?

Úgy vélem, a válasz az, hogy olyan ágyneműt érdemes keresni, amelyek semmiféle szintetikus anyagot nem tartalmaznak.

Ha szeretnéd az optimális alvásélményt és szeretnéd elkerülni a mérgező anyagokat, miért is ne az általunk is ajánlott természetes textítiákkal borított párnaféléket választanád. Őszintén szólva, a tönköly pelyva töltelékkel nem készítünk takaróféléket, mert erre a célra nem alkalmasak, de remekül kiegészítik egymást a gyapjútakarókkal. Viszont az is őszinte igazság, hogy a gyapjútöltet, párnák töltésére nem megfelelő, mivel a korábban ismertetett tönkölytöltet előnyeit messze nem tudják biztosítani.

 

Te is előnybe részesíted a természetes anyagokat?

A párnaféléink borításához főleg Öko -Tex  Standard 100, ártalmas anyagokra bevizsgált, minőségi tanúsítvánnyal rendelkező textíliákat használunk, melyek garantáltan biztonságosak és alapvetően semmilyen bőrtípusra nem jelentenek egészségügyi kockázatot. Mint ahogy ezt már korábban is említettük, párnaféléinket kiváló minőségű, természetes tönkölybúza pelyvájával töltjük meg, így az egészségtudatos vásárlóknak is felkeltik az érdeklődését.

 

ÖKO-TEX STANDARD 100

A minősítést az Osztrák Textilipari kutatóintézet, valamint a Hohenstein Kutatóintézet hozta létre. Alapítása óta több ország csatlakozott, és használja ma is ezt a tanúsítványt. Magyarországon az 1949-ben létrejött INNO VATEXT Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt. 1994-ben csatlakozott a minősítési rendszerhez.

Az Öko-Tex Standard 100 minőségi tanúsítvány elnyeréséhez az adott cég textíliáinak több száz vizsgálaton kell elérniük optimális eredményt. A teszt veszélyességi határértékeket alkalmaz a tiltott azoszínezékek, rákkeltő és allergiát okozó színezékek, formaldehid, peszticidek, klórozott fenolok, szerves klór tartalmú benzolok és toluolok, szerves ónvegyületek, biológiailag aktív és lángmentesítő anyagok és még sok más anyag esetében.

 

Hildegárd hagyományokra épülő kézműves párnaféléink készítésének rövid története

 

Több, mint 15 éve működő kézműves műhelyünkben kb. 70 féle tönköly-köles, természetes töltetű kényelmi és gyógypárnák, és egyéb gyógyhatású termékek készülnek, melyek természetes töltleléke köztudottan kovasav tartalmuknál fogva fájdalomcsökkentő, nyugtató hatású. Termékeink speciális eszközökkel, gépekkel és javarészt kézi munkával készülnek. Hosszú élettartamúak és kellemes, természetes illatúak. A textíliák is nagyrészt természetes alapanyagúak, egyedi kivitelezésűek, kellemes bőrbarát és lágy tapintásúak, natúr, pasztel és vidám színekben, a gyerekeknek is a szivárvány minden színében megjelennek. A különböző párnafélék több méretváltozatban és formában készülnek.

A természet valóságos csodája által  párnacsaládunk erősségei elsősorban abban állnak, hogy töltetük révén elősegítik a nyugodt, pihentető alvásunkat és ezáltal megalapozzák a jó  egészségünket. A textíliák előkezeltek, megelőzve a tisztítás soráni zsugorodást.

Sohasem haszontalan ismétlés néhány pontban a legfőbb előnyökről:

 • A tönkölypárna segítséget nyújt, ha mindig fáradtan ébredsz
 • Segíti a pinentető, mély alvást
 • A pelyva könnyű helyezkedése végett, anatómiailag optimális megtámasztást biztosít
 • Nem lapul el a fejünk alatt, lehetővé teszi a csigolyák stabil alátámasztását
 • Tökéletesen illeszkedik a fej és nyak formájához
 • Miután kényelmesen elhelyezkedtél, az alvás alatt mindvégig magtartja a párna a felvett formát és ezáltal az egész gerincnek stabil, természetes támaszt biztosít
 • Elkerülhető vele az ébredés utáni nyak és hátfájás
 • Sok esetben még a derékfájást is jelentősen enyhítheti
 • A tönkölypárna tökéletes tartást biztosít minden alvóhelyzetben
 • Nyomáscsökkentő tulajdonsága utánozhatatlan érzést kölcsönöz
 • A tönkölypelyva kovasav tartalmánál fogva enyhítheti a fájdalmakat, görcsöket, az izületi és migrénes problémák tüneteit
 • A rossz tartás miatti kellemetlen panaszokra is segítséget jelenthet
 • Minden generáció számára megfelelő, mivel alkalmazkodik a test anatómiai satátosságokhoz
 • Nem csak a felnőttek, a gyermekek gerincvédelme is fontos!
 • Minden testhelyzetben használható
 • Az idősebbek körében is népszerű, mert biztos alátámasztást nyújt alvás közben, miközben felveszi a test formáját
 • Szemcséi között áramlik a levegő, kiválóan átszellőzik
 • Optimális hőérzetet biztosít, hőszabályzó
 • Meleg, mint a gyapjú, hűvös, mint a len
 • Organikus, biológiailag lebomló
 • Nyugtató hatású és szinte felülmúlhatatlanul kényelmes alvást biztosít!

 

Kényeztesd magadat a legjobb alváskörnyezettel!

A legjobb minőségű alvás érdekében, életbevágóan fontos, hogy szánj időt egy barátságos és pihentő alváskörnyezet létrehozására. Ez ugyanolyan fontos, mint mentesülni a mérgező vegyi anyagoktól. Azt hiszem, hogy első lépésként nincs jobb megoldás a számodra, mint a tönkölypárna, 100 %-os pamut textillel.

Rendelj még ma és az álmatlan éjszakák a múlté.

Az Alvópárnákat, választékunkban többféle formában és méretben megtalálhatod.

35x45 cm-es standart méretű Tönköly alvópárna

Keresés